Goda boksamtal på stadsbiblioteket
Porträtt på Sara Lidman.

Tillsammans med bibliotekarien Marcus dissikerar vi några svenska 1900-talsklassiker vid två tillfällen på Uddevalla stadsbibliotek. Böcker hämtas på stadsbiblioteket några veckor före varje träff. Boken för dagen ska vara läst före träffen. Biblioteket bjuder på enklare fika!

15 februari: Bära mistel (1960) av Sara Lidman.

Bära mistel av Sara Lidman är en roman om kärlek och frihetsdrift på de ödestyngda norrbottniska vägarna. Berättelsen är en varm, mäktig och livsbejakande skildring av den omöjliga kärleken mellan dragspelsartisten Linda Ståhl och den homosexuelle Björn Ceder. Romanen utgör en av de starkaste svenska kärleksromanerna under 1900-talet.

Anmäl dig till Uddevalla stadsbibliotek via telefon: 0522-69 65 00 eller e-post: stadsbiblioteket@uddevalla.se.